Štěstí

Co vlastně znamená štěstí? Jak takové štěstí vypadá? Je to něco abstraktního a nehmotného, tak proč o tom slyšíme každou chvíli? Takové otázky si klade mnoho z nás velice často. Každý na tyto otázky máme jinou odpověď, protože štěstí znamená pro každého něco jiného.
roztomilý sourozenci.jpg
Někdo má za štěstí něco, co berou jiní jako samozřejmost (například děti v Africe jsou nejvíce šťastni, když se napijí a najedí, zatímco my, Češi, si jídla ani vody nevážíme, nedojídáme jídlo a následně ho vyhazujeme). Pro někoho je největším štěstím třeba jen to, že se probudí. Je to hrozně ošklivé to takhle napsat, ale je to tak. Mezi námi je mnoho lidí, kteří bojují se zákeřnou nemocí a každé probuzení je pro ně výhrou.
Ale vezměte si jiný druh štěstí. Tento druhštěstí se může zdát svým způsobem “povrchní” (a také hodně materialistický), ale když potká nějakého potřebného člověka, stane se to kouzelnou chvílí, která změní jeho život k lepšímu. Výhra několika milionů v loterii. Mnoho z nás vsází pravidelně u sázkových kanceláří. Když vsázíme, děláme to hlavně kvůli pocitu napětí, který cítíme, když si pak večer sedneme k televizi a očekáváme výsledky. Každý vsází hlavně kvůli tomu, že zkouší, jestli se náhodou nepoštěstí dnes zrovna jemu.
Jak se cítí člověk, který doopravdy vyhraje? Jak to změní jeho život?
Výherce by si měl výhru nechat jako svoje malé tajemství, o které se podělí jen se svými nejbližšími. Peníze jsou totiž nástroj moci a téměř každý v této době po moci touží. Kdo má peníze, může realizovat své sny a touhy a může si pořídit téměř vše, po čem touží.
blond děvče s úsměvem.jpg
Naši výhru by nám mohlo hodně lidí závidět a nepřáli by nám ji, proto není vhodné to roztroubit do světa.
Závěrem napíši jen to, že by naše výhra neměla zničit náš charakter a udělat z nás jiné lidi, jak tomu tak většinou bývá právě díky penězům.